Odunpazarı Belediyesi’nin kırsal alanlarda yapılacak faaliyetlerin kalitesini yükseltmek amacıyla kurduğu Kırsal Hizmetler Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor.
Müdürlüğün görevleri arasında belediye sınırları içerisinde başta sivrisinekler olmak üzere halk sağlığını tehdit eden ve hastalık yayılmasını kolaylaştıran tüm haşere ve haşere kaynakları ile mücadele etmek bulunuyor. Gelen talepler doğrultusunda ilçe genelinde bulunan okul ve cami ilaçlaması da yapan müdürlük, çevre ve insan sağlığını tehdit eden ilaç atıklarının bertaraf edilmesi için de çalışmalar yürütüyor.
KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmeleri için hayvan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi faaliyetleri de yürüten müdürlük gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yaparak hayvan sevgisi ile ilgili eğitici faaliyetlerde de bulunuyor.
EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Odunpazarı ilçe genelinde tarım yapılan alanların envanterinin çıkarılması, çiftçi ve vatandaşların tarım konusunda bilgilendirilmesi, ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi gibi çalışmalar yapan müdürlük yetkilileri, önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.
Editör: TE Bilişim