Sabancı Holding iştiraki olan, Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle Çukurhisar Mahallesi’nde halk iftarı düzenledi. İftar yemeğine Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Çukurhisar mahallesi sakinleri, Çimsa üst yönetimi ve Çimsa’nın iş ortakları yoğun katılım gösterdi. İftar yemeğinde EskişehirlilerRamazan’ın bereketini paylaşarak, birlik içerisinde oruçlarını açtılar.

Karlı ve sürdürülebilir büyüme politikasıyla hareket eden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda, 55 milyon ABD doları tutarında bir yatırım hayata geçirmektedir. Yatırım kapsamında, I. Üretim Hattı’nın hem gri hem de beyaz klinker üretecek şekilde modifikasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu dönüşüm neticesinde, Eskişehir Fabrikası yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretebilir kapasiteye yükselerek, Mersin Fabrikası’nın mevcut üretimiyle birlikte yıllık üretim kapasitesi 1 milyon 565 tona ulaşacak ve dünyada Çimsa’nın beyaz çimento lideri kimliği daha da perçinlenecektir.

Alternatif yakıt kullanımında Çimsa Eskişehir Fabrikası başarılı bir örnek teşkil etmektedir. 2016 yılında Eskişehir fabrikası 2. fırınında 18 futbol sahası hacminde, 58.503 ton alternatif yakıt birlikte yakılarak, ısıl enerjinin önemli bir bölümü alternatif yakıtlardan karşılanmış ve tesisin alternatif yakıt kullanım oranı %33’e yükselmiştir. Türkiye çimento sektörünün 2016 yılı ikincil yakıt ortalaması %3,7 iken, Eskişehir Fabrikası’nda elde edilen bu başarı, Çimsa’nın sektördeki öncülüğünün önemli bir kanıtı olmuştur.

Çimsa’nın Eskişehir Fabrikası, sektörde bir ilke imza atarak TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi alan sektörde ilk fabrika olmuştur. Müşteri şikâyetlerinin yönetimi için önleyici faaliyetler, yenilikçi iyileştirmeler, müşteri odaklı bir yaklaşımın oluşturulması, süreklilik ve geliştirme temel esaslarına dayanan TS ISO 10002, öncelikle müşteri şikâyetleri yönetimi ile ilgili yönetim taahhütlerinin yerine getirilmesini öngörmektedir.

Editör: TE Bilişim