TMMOB ESkişehir İKK Kadın Komisyonu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaparak dileklerinin tüm kadınların insanca ve hakça bir yaşam sürmesi olduğunu kaydedildi.
Her gün kocası, eski kocası, erkek arkadaşı veya herhani bir erkek tarafından nedensiz şiddet uygulanan, öldürülen cinsel istismara uğrayan kadınları ait haberlerin gündeme geldiği vurgulanan TMMOB ESkişehir İKK Kadın Komisyonu'nun açıklaması şöyle:
"Üstelik bu erkekler töre indirimi, namus cinayeti gibi gerekçelerle ya hiç ceza almamakta ya da aldıkları çok az ceza ile kısa bir süre sonra topluma katılarak tehlike saçmaya devam etmektedir. Bir çocuğun kendisine cinsel istismarda bulunan kişiyle evlenerek aşam hakkı elinden alınmamalıdır. Toplumda derin kaygı ve tepkiye nede olan tasarı, 22 Kasım Salı günü komisyona geri gönderilmiştir ve bir daha gündeme gelmemelidir.
Cinsel istismar suçtur ve cezasız kalmamalıdır. TMMOB'lu kadınlar olar bizler, cinsel taciz suçu işleyenlere affı kabul etmiyor, bu suçu işleyen her kim olursa olsun Kanun'da yer alan en ağır cezayı almasını bekliyoruz."
 
Editör: TE Bilişim