CNN Türk’ün program yapımcısı ve sunucusu Emin Çapa, “Rotary Yarının Liderlerini Arıyor” projesi kapsamında, gençlere ‘’Yeni Dünyaya Hazır Olmak”  konulu eğitim semineri verdi. Seminer yoğun ilgi gördü.

18-24 yaş aralığında, öğrenim gören gençlerin oluşturduğu seminerde Çapa şunları söyledi: “Gençler söz konusu olduğunda; Emin Çapa her işi, herkesi bırakır gider, derler. Bu doğrudur, bugün de sizin dünyanızı inşa etmenize yardımcı olmak için buradayım. İstavrit, istavrit olduğunu bilir, ama insanoğlu öyle değil. Bu dünyada yerim ne, ben kimim, neden buradayım, ne yapıyorum, hayatıma nasıl anlam katabilirim, sorularını kendinize sorun. Biz de evrendeki yerinizi anlamlandırmaya çalışırken size yardımcı olmak için uğraşıyoruz. Beyin, bildiğimiz et parçası, kullanmazsak hiçbir yararı yok. TV, bilgisayar, sosyal medya karşısında bu kadar zaman geçirmek bizi başarısızlığa götürür. Gerçekleri biliyoruz; ama gençler olarak gücümüzün farkında değiliz. Dışarıda her an yeni bilgiler üretiliyor. Dünya teknoloji alanında hızla ilerliyor. Bilime sırtımızı dönemeyiz. Kendinize güvenin, gücünüzün farkına varın. Yeni dünyanın getireceklerine şimdiden hazır olun.”

Eskişehir Yunus Emre Rotay ve Anadolu Rotary Kulübünün önderliğinde gerçekleştirilen “Ulusal RYLA Akademi 2018 “ otary Yarının Liderlerini Arıyor” programı yoğun ilgi gördü. Konuşmanın ardından Çapa’ya, çiçek takdim edildi.

Editör: TE Bilişim