Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, çocuklara yönelik çalışmalarında ‘Felsefe Atölyesi’,  ‘Çocuk Mimarlar Atölyesi’ ve ‘Duyularla Yaratıcı Yazma Atölyesi’ ile çok farklı alanlarda eğitim veriyor.

Çocuk Hakları konusunda yaptığı çalışmalarla Eskişehir’de 10 binin üzerinde çocuk, öğretmen ve veliye bilgilendirme eğitimleri veren Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, fark yaratan atölye çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Çocukların gelecekteki mesleklerini belirlemekte yön gösterici olmaya çalışan Çocuk Hakları Birimi, atölye çalışmaları ile küçük öğrencilerin yeteneklerinin üstüne çıkmalarını sağlamaya çalışıyor. 

Felsefe Atölyesinde,  8-10 yaşlarındaki çocukların, daha derin düşünmeleri, olaylara farklı bakış açısıyla bakabilmeleri, var olanların varlığı, kaynağı, anlamı ve nedeni üzerine düşünmeleri amaçlandı. Bilginin bilimsel olarak araştırılması konularında felsefe nedir, filozof kimdir? Mutluluk, özgürlük, iyilik, kötülük kavramlarının çocuklar için ne ifade ettiği ve felsefi soru ile bilimsel soru arasındaki farkları anlatıldığı atölye çalışması 2 hafta sürdü.

Çocuk Mimarlar Atölyesinde,  Sweet Home 3D bilgisayar programı üzerinden 10-12 yaş arası çocukların 3 boyutlu çizim becerilerinin geliştirilmesi,  iç ve dış mekan tasarımını çizmeye yönelik çalışmalar yapıldı.

Duyularla Yaratıcı Yazma Atölyesinde ise,  Çocuk Hakları Biriminin, çocukların yaratıcı yazabilmeleri için yaratıcılığın akıcılık, esneklik, özgünlük, ayrımlaştırma boyutunu göz önünde bulundurarak ve çocukların duyularını kullanmalarını sağlamayı amaçlayan çalışmaya  8-12 yaş grubu çocuklar katıldı. Atölyede, çocuklar sevdikleri meyvelerin hissettirdiklerini, çıkarım yaparak yazıya döktüler. Yol tarifi, hoşluk ve hoşnutsuzluk, çeşitli görsellerin müzik eşliğinde etkileri konularının da paylaşıldığı atölye bir ay sürdü.   

Editör: TE Bilişim