Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri “Çocuk istismarı ve kötü muameleden korumak için Lanzarotte Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesini istiyoruz diyerek” imza kampanyası başlattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın, “Bugün saat 19:00’a kadar Adalar mevkiinde açtığımız stand ile halkın bu sözleşmenin hayata geçmesi için imza vermesini istiyoruz. Toplanan bu imzaları TBMM’ye sunacağız” dedi. Yalçın, Lanzarotte Sözleşmesi’nin Suç Sorunlarına dair Avrupa Komitesi’nin altında 2005 yılında oluşturulan Çocukların Cinsel İstismar ve Sömürüye Karşı Korunmasına İlişkin Uzmanlar Komitesi tarafından Türkiye’de dahil Avrupa ve diğer ülkelerdeki yasal düzenlemeler, iyi uygulamalar, soruna ilişkin akademik ve diğer araştırmalar kullanılarak hazırlandığını aktardı. Sözleşmenin 25 Ekim 200 tarihinde imzaya açıldığını ve 2010 tarihinde ise yürürlüğe girdiğinin bilgisini veren Yalçın, Türkiye tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde imzalanan sözleşmenin 1 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirtti.

CİNSEL İSTİSMARIN ÖNLENMESİ

2012 yılında yürürlüğe giren bu anlaşmanın hayata geçirilmesini istediklerini kaydeden Yalçın, bu amaçla meclis olarak 6 Mayıs tarihinde panel düzenlediklerini söyledi. Bugün gerçekleştirdikleri imza kampanyası sonucunda toplanan imzaları ilgili mercilere ileteceklerini dilen getiren Yalçın, “Amacımız çocuklara yönelik cinsel istismarın ve sömürünün önlenmesi olup, herkese şiddetsiz ve sağlıklı günler diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim