19 Mart 2018 tarihinde emek Mahallesinde bir anaokulu öğrencisi, korsan servis aracı ile kaçırılma teşebbüsünde bulundu. Korsan araç sahibi servisini bekleyen veliye, “Bugün servis aracınız arızalandı, biz götüreceğiz” diyerek, çocuğu kendi aracına bindirerek kaçırma teşebbüsünde bulundu. Bu esnada veli bir kişi tarafından konuşturularak oyalandı. Ancak duyarlı velinin, çocuğunu araca teslim etmeyerek, kendi S plakalı araç sürücüsünü araması sonucu korsan araç hemen olay yerinden uzaklaştı. Aile konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

VELİLER BU UYARILARA DİKKAT!

Konuyla ilgili açıklama yapan ve aileleri uyaran Servisçiler Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, “Veliler öğrencisini taşıttığı aracın servis kaydı olup olmadığını mutlaka kontrol etmeliler. Çocuklarını teslim ettikleri araç S plakalı bir servis aracı mı yoksa korsan araç mı mutlaka baksınlar” dedi.

Son yıllarda daha ucuz olan korsan servis araçlarının arttığına dikkat çeken Yüceer, velilere şu uyarılarda bulundu: “Bunun önüne geçebilmek için öncelikle velilerimize iş düşüyor. Veli çocuğunu kimin taşıdığını, nasıl bir araçla taşındığını görmek durumunda. Veliler çocuklarını servis aracına kendileri bindirip, indirsin. Çocuklarını teslim ettikleri şoförü ve yardımcı personeli tanısınlar. Araç plakasını, servis yetkililerin isim ve telefon numaralarını alsınlar. Çocuklarımız bizim en değerlimiz. Bu sebeple çok dikkatli olmamız gerekiyor.”

ESKİŞEHİRLİ S PLAKALI SERVİS ŞOFÖRLERİNE GÜVENİN

Eskişehir’de S plakalı servis şoförlerinin sıkı denetim altında olduğunu belirten Yüceer, şunları söyledi: “UKOME’nin aldığı kararla artık 26 yaşından küçük olanların okul servis şoförlüğü yapamayacağına, servis şoförlerinin her 5 yılda bir beden ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından alması zorunlu hale geldi. Biz bunun yanında çalışacak şoförler ile yardımcı personelimize her yıl sağlık raporu, ehliyetinin sicilini veya sabıka kaydı gibi belgeleri mutlaka yeniletiyoruz. Yaşanan bir olumsuzluk varsa o arkadaşa artık okul servis şoförlüğü yapamayacağını mutlaka söylüyoruz. Eskişehir’de öğrenciler artık çok daha güvenli, çok daha elit bir şekilde taşınıyor. Velilerimizin göz arkada kalmasın.”

Editör: TE Bilişim