Büyükşehir Belediyesi, çocukların bize emaneti olan dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek için 45 yıldır kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’ nedeniyle Çevre Şenliği düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şenlikte çocuklar çevre sorunları ve ne yapılması gerektiğini oyunlar eşliğinde öğrendiler.         

 Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen Çevre Şenliğini Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi birlikte düzenlendi. Çevre Şenliği’ne katılan çocuklar, önce Ekoşov Ritm Grubunun çaldığı parçalarla gönüllerince eğlendiler.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Ünal’ın da katıldığı Çevre Şenliği etkinlikleri kapsamında ayrıca, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP)  düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren okullara sertifikaları verildi, TAP Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Seyhan Öz Ulucan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün atık pil toplama kampanyasındaki özverili çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne plaket verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, Çevre Günü etkinliğine katılan çocuklara ‘Erozyon Deneyi’ ni uygulamalı olarak anlatarak, çevreyi korumayı ve arazileri ağaçlandırmanın önemini anlattı. Ayrıca çocuklara bitki yetiştirme bilinci kazanmaları için geri dönüşümden elde edilen plastik bardaklarda çim adamlar hediye edildi.

Çevre Şenliği’nde enerji teması

Dünyada 23 şehrin üye olduğu Binalarda Enerji Verimliliği Platformu’na dünyadaki 6 pilot ilden biri olarak, seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,  ‘Kamuda Bilinç Geliştirme’ çalışmalarına yönelik olarak, Çevre Şenliği kapsamında Enerji Verimliliği etkinliği düzenlendi. Binalarda Enerji Verimliliği Çalışma Grubunun tasarladığı ‘Enerji Çarkı’, ‘Enerjik Sek Sek’ ve ‘Enerjini Koru’ oyunları ile şenliğe katılan çeşitli yaş gruplarındaki çocukların eğlenerek öğrenmeleri sağlandı.

                                     

Editör: TE Bilişim