Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş bir bayram olması, geleceğe duyulan umudu ve güveni canlı tutma ve büyütme anlamı içerdiğini söyledi.

 Gelecekte Türkiye’yi omuzlayacak, yönetecek olanlar bugünün çocukları ve gençleri olacağını kaydeden Köksal, “Her alanda gelişmiş bir Türkiye’yi inşa etmek için şu an eğitim sürecinde olan çocuklarımıza ve gençlerimize köklü duygular, medeniyet değerlerimizden beslenen idealler edindirmemiz gerekmektedir. Yarınki Türkiye, çocuklarımızın canlı, cesur, bilgili bakışlarındaki ışıltıda parlamalıdır” dedi.

Çocuklar ve gençlerin, milletin canlı atılım gücünü, bitmeyen heyecanını, tükenmeyen enerjisini ifade ettiğini kaydeden Köksal şunları söyledi:

“ Onlar, kalbimizin, gönlümüzün ışığıdır. Bu ışık kuşkusuz yolumuzu eğitimle aydınlatacaktır. O nedenle, cehaletten beslenen şiddeti, şiddetten medet uman cehaleti ortadan kaldırmak için ruhumuzu, kalbimizi aydınlatan bu ışık çoğaltılmalıdır.

Memur-Sen ve Sağlık Sen kurulduğu günden beri millî iradenin egemen olması için verilen mücadelede hep aktif sorumluluk üstlenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gazi Meclis’in açılışının 99. yıl dönümünü ve bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim