‘Sen de Bir Pati Sev’ ekibi,  Eskişehir’de ‘hayvan sevgisini aşılamak için’ okul okul dolaşıyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çocuklara hayvan sevgisini aşılamak üzere, ‘Sen de Bir Pati Sev’ projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü; Eskişehir’de eğitim almayan çocuk kalmayıncaya kadar, eğitimlerine devam edeceklerini söylüyor. Son olarak, Eczacı Faruk Erden Anaokulunda 3-4 yaş grubu 120 öğrenciye eğitim verdiler. Okul Müdürü Aynur Biçen, “Çocuklarımızın bire bir dokunarak ve yaşayarak hayvanları sevmesini istedik. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nin bu çalışmalarını basından takip ediyoruz. Biz de çocuklarımıza; Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin projesi ile hayvanları tanıtmak ve çocuklara sevdirmek istedik. Çocuklarımız, hem hayvanları tanıdılar, dokundular, hem de çok güzel vakit geçirdiler” diyerek memnuniyetini belirtti.

Veteriner Hekim Volkan Toplamacıoğlu, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde yapılan aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra, hayvanları sahiplenme, sorumluluk alabilme ve onlara yaklaşma, korkularını yenme konusunda bilgiler verdi. Ekipte yer alan Canan Aktaş ve Selma Ebru Kaya da Hayvan kostümleri giyerek hayvanların davranışlarını, çocuklarla birlikte dramatize ederek, çocukların eğlenirken öğrenmesini sağladı. Katılımcılar “Hayvan Sevgisi” konulu şarkıları çocuklarla birlikte söyledi. Ayrıca ekibin gönüllüsü olarak eğitimlere katılan Melisa Aktaş da, kemanıyla çocukları eğlendirdi.

Sunumlar ve müziğin ardından çocukların konuyu pekiştirmesini kolaylaştırmak amacıyla, Doğal Yaşam Merkezi’nden götürülen kedi, köpek ve tavşanlara çocukların korkmadan, hayvanları incitmeden dokunmaları’ sağlanıyor. Eğitim sonrası; minik öğrencilere, çeşitli hediyeler ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Bugüne kadar Eskişehir çapında binlerce öğrenciye ulaşarak eğitim çalışması yürüten Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekip; Ankara, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Nevşehir, Haymana gibi şehirlerden gelen davetleri de kabul ederek eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Editör: TE Bilişim