Sivrihisar ilçesindeki Göktepe, Kaldırım ve Ahiler köylerinde yaşayan 60 öğrenci ne yazık ki dört gündür okula gidemediğini ifade eden ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, bu çocukların ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün baskısıyla bir tarikatın ileri gelenlerinin yaşadığı bilinen Buhara köyündeki ilkokula gönderilmek istendiğini söyledi.

Tarikat önderlerinin bulunduğu bir köyde çocuklarının eğitim görmesini istemeyen ailelerin  haklı olarak çocuklarının geleceği ile ilgili büyük bir kaygı içinde olduklarını kaydeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Ailelerin haklı taleplerinin anlayışla karşılanmasını ve sorunun en kısa sürede  çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Bu bağlamda Kamu gücünü kullanarak ailelere baskı yapılmasını kabul etmiyoruz. Ailelere yönelik ‘Çocuklarınızı okula göndermezseniz her gün için  ceza keseriz’ şeklindeki tehdit iddiaları ise olayın daha da vahim boyutunu oluşturuyor” dedi.

Karşı karşıya olunan sorunun, “Okul devlet okulu, öğretmen devlet tarafından atanıyor” şeklindeki ifadelerle geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Akmen, “Anımsatmak isteriz ki, her çocuğumuz için çağdaş, laik eğitim görme hakkı anayasal bir haktır. Çocuklarımızın ilkeleri yasalarımızda belirlenen koşullardaki eğitim hakkından mahrum bırakılması ise kabul edilemez.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, çocuklarımızı dinci cemaat, tarikat yapılanmalardan koruması gereken devletin tüm yetkililerini görevlerini yapmaya ve çocuklarımızı bu tür tehlikelerden korumaya davet ediyoruz. Sivrihisar Milli Eğitim Müdürlüğü, ailelerin ve öğrencilerin taleplerini dikkate alarak soruna en kısa sürede çözüm bulmalıdır.

Çocuklarımızın tarikatların eline düşmesine asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim