23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki en önemli adımlardan biri olduğunu vurgulayan ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Meclisin açılmasıyla birlikte ülkemizin geleceğini kurma kararlılığı ortaya konulup,  Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını bulduğunu söyledi.

23 Nisan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğin büyükleri olan çocuklara armağan ettiği ve dünyada ilk kez ülkemizde kutlanmaya başlanılan çocuk bayramı olduğunu ifade eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen’in açıklaması şöyle:

“Bizler, çağdaş bir toplumu oluşturmayı hedefleyen sivil toplum kuruluşunun temsilcileri olarak, 23 Nisan’larda çocukların gerçek bir bayram sevincini yaşamasını arzu ediyoruz.

 Çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğinden yararlandırılmasını temel hak olarak görüyoruz. Çocuklarımızın ekonomik zorluklar nedeniyle mağdur edilmesini, hangi gerekçeyle olursa olsun ucuz işgücü görülerek çalıştırılmasını kabul etmiyoruz.

 Diğer yandan, Türkiye Cumhuriyetinin kaderini belirleyen TBMM’nin kuruluş yıldönümünde, parlamenter sistemin terk edilerek Başkanlık sistemine geçilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. 23 Nisan 1920’de temeli atılan TBMM’nin 99 yılın sonunda yasama organı olarak işlevsiz hale getirilmesini kaygı ile karşılıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıldönümünde çocuklarımızın evlendirilmediği, taciz ve tecavüze uğramadığı, dini eğitim baskısı altında kalmadığı, cezaevine konulmadığı, yoksulluktan ölmediği gerçek bir bayram özlemimizi tekrarlıyoruz.

Yaşasın Ulusal Egemenlik. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Editör: TE Bilişim