CoderDojo 2011’den bu yana dünyanın her yerinde, gönüllülük esasıyla 5-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlere bilgisayar kodu yazmayı, basit programlar yapmayı yaşlarına uygun ve eğlenceli şekilde öğreten bir sosyal harekettir. Tamamen halka açık bir hareket olan ve kısa sürede yüzlerce başarılı ve gönüllü yazılımcı genç yetiştiren bu hareket sayesinde önce İrlanda’da, hemen ardından da dünyanın her yerinde CoderDojo’lar yayılmaya başladı. Halen 22 ülkede 250’den fazla CoderDojo organizasyonu bulunmaktadır.

Bilenler Bilmeyenlere Öğretiyor

CoderDojo, amatörce başlayan ve bilgisayar yazılımının ilk iki evresini bilenlerin bilmeyenlere öğrettiği bir gönüllülük hareketi. Düzenli olarak bir araya gelen büyüklerin, gençlere ve küçüklere yazılım dünyasını tanıttığı, ne işe yaradığını açıkladığı ve onların da kod yazıp çalışan programlar hazırlayabileceklerini gösterdiği ve öğrenmelerine yardımcı olduğu CoderDojo, aslında bir bilgisayar kulübü gibi çalışır.

6 - 17 yaş arasındaki her meraklı genç ve çocuk, gönüllü Ninjalar rehberliğinde yazılım dünyasına adım atıp, HTML, CSS, Scratch ve Python gibi konu içeriklerini öğrenmeye başlıyabilir. Coderdojo Ninjalarının bilgisayar yazılımı konusunda yetkin olmaları ve bu işe gönüllü olarak vakit ayırmaları gerekiyor ki, öğrenciler de ücretsiz olarak gelebilsinler!

 

 

Editör: TE Bilişim