Sitemizde yeralan “Yeni Bağlar semtinde Açık Öğretim Binasının arka kısmında kalan bölüm adeta çöplüğe dönüşmüş durumda” içerikli haberi ile görüşlerini aldığımız Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fahrettin Çeçgel, en büyük sıkıntılarının, çöp saatinden sonra vatandaşların çöp atmaları olduğunu vurguladı.

Adı geçen mahallede 19.00-21.00 saatlerinde çöp bırakma saatleri olduğunu vurgulayan Çeçgel, “Daha sonra çöp kamyonları gelerek çöpler toplanıyor. Gece yarısından sonra bu ekipler yine dolaşarak çöp bırakma saatlerinden sonra atılan çöpler de alınıyor” dedi.

Bazı vatandaşların, çöp atma saatlerine uymadıklarını hatta gündüz bile çöp attıklarını ve vatandaşların çöp bırakma saatlerine uymasını isteyen Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fahrettin Çeçgel şunları söyledi:

“Bölgemizdeki çöpler modern araç ve ekipmanla toplanmaktadır. Şehir merkezinde gündüz ve gece vardiyalarında her gün “Poşet Sistemi”nde çöpler toplanmaktadır.

Köylerimizde ise haftada 3 gün gündüz vardiyasında “Konteyner Sistemi”nde çöpler toplanmaktadır.P azar yerlerinin temizliğinde de gece Vardiyasında pazar yerleri temizlenip yıkanmaktadır. Pazar Temizleme Timi, Pazar yerlerinin temizliğinin ardından gece vardiyasında bölgemizdeki ana caddelerde temizlik çalışması yapmaktadır. Mahalle Temizliği; oluşturulan 7 Tim tarafından mahallerimizdeki sokaklar/okul ve cami çevreleri/boş arsalar temizlenmektedir.

Bölgemizdeki ana arterlerde her gün gündüz ve gece vardiyalarında süpürge makineleri ve el ile temizlik çalışması yapılmaktadır. Sokaklarda oluşturulan timler ve sokak elemanları ile her gün gündüz vardiyasında temizlik çalışması yürütülmektedir.”

Editör: TE Bilişim