Şair Fuzuli caddesinde ev yemekleri yapan Çorbacı Münür Usta geleneksel hale getirdiği 23 Nisan'da Nutuk dağıtma geleneğini bu senede sürdürüyor. Bu özel geleneği yazarımız İlhan Ertürk, gündeme taşıdı. Ertürk, "Eskişehir onu iyi bilir, tanır. Şair Fuzuli caddesinde, nefis çorbaları ve Sivrihisar’ın yöresel yemekleriyle ünlüdür. Uzun yıllardır tanışır görüşürüz. Sohbeti çorbaları kadar güzeldir. Münür Usta 23 Nisan sebebiyle lokantasına gelen gençlere, çocuklara, okullara 300 ADET “Nutuk” dağıtıyor.. Altına da not düşmüş.

“Çok şükür bu senede nasip oldu 23 Nisan bayramı hediyelerimiz çocuklarımıza. Gecen yıllar alanlar tekrar talep etmesin ki alamayanlar alsın diye 300 adetle sınırlıdır zaten”

Böyle manzaralar Nutuk’un dağıtılmasına izin vermeyen   Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdüründen sonra her şeye rağmen halkımızın dik ve kararlı duruşunu gösteriyor ve yüreklerimize su serpiyor..

O’nun söylediği “Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” sözünün gerçek bir göstergesidir"

Editör: TE Bilişim