“Covid-19’u önlemek adına farkındalık ve Covid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına” ; maske, mesafe, hijyen, aşı ve “covid-19 Meslek Hastalığı Sayılsın” teması ile kaplanmış 4x4 bir araç ile RAİD kategorisinde Transanatolia 2021 yarışına Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay katılacak.

  Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay'ı  Eskişehir Eczacı Odası binasında konuk ederek basın açıklaması yapıldı.

Eczacı odası başkanı Metin Kamış şu açıklamayı yaptı; "

 “Covid-19’u önlemek adına farkındalık ve covid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına” ; maske, mesafe, hijyen, aşı ve “covid-19 Meslek Hastalığı Sayılsın” teması ile kaplanmış 4x4 bir araç ile RAİD kategorisinde Transanatolia 2021 yarışına, sağlık çalışanı olarak katılıyoruz.

            Transanatolia 2021; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) resmi yarışı olup, 11 Eylül 2021 tarihinde Eskişehir’den start alarak Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars-Sarıkamış’ta 18 Eylül 2021’de son bulacak. 2300 km’lik bir yarış rotası ile beraber yaklaşık 5000 km-14 gün boyunca temamıza uygun kaplanmış aracımızla anma ve farkındalık projemizi kamuoyu ile paylaşma imkânımız olacak.

            Neden yarışıyoruz?

            Çünkü Transanatolia Eskişehir’den Kars’a kadar, Anadolu’nun büyük bir kısmını geçiyor ve bize, tüm Anadolu halkına bir mesaj vermeye imkan tanıyor.

            Biz hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için uzun bir yolculuk ama aynı zamanda bir anma töreni gerçekleştiriyoruz. Daha fazla sağlık çalışanının ve yurttaşımızın hayatını kaybetmemesi için de bunu bir sosyal sorumluluğa dönüştürmek istedik.

            Amacımız daha spesifik olarak ne?

            Bizi izleyen herkes şunları görsün istiyoruz.

            Aşı candır, hayat kurtarır ve aşı kararsızlığı hem size hem de sevdiklerinize zarar verir.

            Bugün Türkiye’de aşı var. 12 yaş üzerinin aşı yaptırması önünde hiçbir engel yok. Ama aşı yaptırılmıyor. Birinci dozu yaptıranların da yarısı ikinci dozu yaptırmamış.

            Aşı koruyor.

            Sağlık Bakanlığının kendi verilerine göre, COVID nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’u aşısız ya da tek doz aşı olmuş insanlar. Dünyada da ölenlerin yüzde 90’ından fazlası aşısız. Ayrıca, COVID 19’un kimi öldüreceği de belli değil. Hayatını kaybedenlerin büyük oranı 65 yaş üzerinde. Ancak bu, daha genç olanlarımız hayatını kaybetmeyecek demek değil.

            Genç, yaşlı demeden aşı olun.

            COVID 19 meslek hastalığı sayılsın.

            Bir de bizler, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine COVID 19’un meslek hastalığı sayılması noktasında borçluyuz diye düşünüyoruz. O nedenle de, Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere bu talebimizi tekrarlıyoruz: COVID 19 meslek hastalığı sayılmalıdır."

Editör: TE Bilişim