Eğitim İş Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  4 Aralık Pazar Günü Ankara’da Tandoğan Meydanı'nda “Cuhuriyetimiz ve Parlamenter Sistem için Halk Buluşması” na katılma çağrısında bulundu.
ADD binasında yapılan basın açıklamasını okuyan ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa girişimlerinie karşı mücadele etmek ve cumhuriyete, anayasal parlamenter sisteme karşı saldırıyı durdurmak için bir sorumluluk taşıdıklarına inandıklarını söyledi.
ADD, ÇYDD Genel Merkezleri ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ile güç birliği yaparak ortak bir eylem kararı aldıklarını belirten Akmen, “4 Aralık’ta Tandoğan Meydanı’nda; başkanlığa karşı, anayasa değişikliği tuzağına karşı, tek adam yönetimine karşı sesimizi en güçlü bir şekilde duyuracağız. Büyük önder Atatürk’ün ilkeleri çerçevesinde etkinliklerini sürdüren demokratik güçler olarak, ülkemizin geleceği için kaygı duyan tüm Eskişehirlileri ‘Cumhuriyetimiz ve Parlamenter Sistem için Halk Buluşmasına’ davet ediyoruz” dedi.
Akmen, halk buluşmasına katılmak isteyenlerin ADD, ve ÇYDD Derneği'ni telefonla ulaşarak bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim