Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.
Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yılının kutlandığını hatırlatan Akmen, “23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki temel adımlarından biridir. 23 Nisan, aynı zamanda Atatürk'ün, geleceğin büyükleri olan çocuklara armağan ettiği, dünyada ilk kez kutlanan çocuk bayramıdır. Bizler, çağdaş bir toplum özlemi içinde olan sivil toplum örgütünün temsilcileri olarak, 23 Nisanların çocukların incitilmediği, ekonomik baskı altında olmadığı, savaşsız terörsüz bir dünyada gerçek bir bayram olarak kutlanmasını istiyoruz” dedi.
“Cumhuriyet tek kişinin yönetimine bırakılmayacak”
Referandum sonuçlarına da değinen Akmen, “Yapılan halk oylaması sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin kaderini belirleyen TBMM'nin kuruluş yıldönümünde parlamenter sistemin terk edilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz” dedi. Akmen, konuyla ilgili değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “23 Nisan 1920'de temeli atılan TBMM'nin 97 yıl sonunda işlevsiz hale getirilmesi kuşkusuz çok önemli siyasi ve toplumsal sonuçlara yol açacaktır. Unutulmamalıdır ki, sistem değişikliği denilerek, büyük önder Atatürk'ün başlattığı aydınlanma devrimini engellemeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti, tek kişinin yönetimine asla bırakılmayacaktır, bu zorluklar toplumsal dayanışma içinde aşılacaktır.”
Tüm çocukların bayramını kutlayan Akmen, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yılını en içten dileklerimizle kutluyor, bayramın asıl sahibi çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakma kararlılığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Çocuklarımızın çocuk yaşta evlendirilmediği, tecavüze uğramadığı, dini eğitim baskısı altında kalmadığı, cezaevine konulmadığı, çalıştırılmadığı, yoksulluktan ölmediği gerçek bir bayram özlemimizi tekrarlıyoruz” diye konuştu. 
 
 
Editör: TE Bilişim