ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Cumhuriyetimizin  kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle 29 Ekim Salı günü saat 15:00’de Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayacak olan “Cumhuriyet Yürüyüşüne” herkesi davet etti.

Akmen, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim 1923, tam bağımsız, özgürlükçü, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun TBMM’de ilan edildiği çok önemli bir gündür.

29 Ekimin yıldönümünde laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için yaşamlarını ortaya koyarak örnek bir mücadele veren başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Gazi ve şehitlerimize minnet duygularımızı iletiyoruz.

Unutulmamalıdır ki Türk ulusu, birey olmayı, demokrasiyi, laik yaşam biçimini Cumhuriyetle birlikte kazandı. Sömürgeci güçlere karşı kazanılan askeri başarının devamında Cumhuriyetin ilanıyla toplumsal her alanda çağdaş değerler esas alınarak aydınlanma devrimi temel hedef olarak belirlendi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, onurlu tarihimizden aldığımız güçle bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm değerleriyle birlikte korumanın temel görevimiz ve sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Bölgemizdeki tüm iç ve dış tehditlere karşın Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma kararlılığındayız.

Büyük bir gururla ifade ediyoruz ki, bu yıl da 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı, Atatürk devrimlerini, laikliği, aydınlanmayı içimizde en derin duygularla yaşayarak kutlayacağız.

Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin  kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle 29 Ekim Salı günü saat 15:00’de Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayacak olan “Cumhuriyet Yürüyüşüne” tüm halkımızı, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile katılmaya davet ediyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet..."

Editör: TE Bilişim