ADD Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Cihan Taşar Cumhuriyetimizin  97 yılı nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Yüz bir yıl önce emperyalist ülkeler tarafından işgal edilen ülkemiz, adeta parsel parsel paylaşılmıştır. Dünya’da hiçbir örneği olmayan Ulusal Bağımsızlık Savaşımız sonrası, emperyalist güçleri yenerek tam bağımsızlığımıza kavuşmuş bir ülkeyiz.

Yanmış yıkılmış bir ülkeden, tam bağımsız, çağdaş, laik cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya ilan eden, Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Kahramanlarımızı şükranla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyet’i her şeye rağmen çağdaş, demokratik, laik cumhuriyet olarak yoluna devam etmektedir. Anayasanın ilk 4 maddesi cumhuriyetimizin güvencesidir. Türk halkı cumhuriyetimizin 97. yılını da büyük bir coşkuyla kutlayacaktır.

Yaşadığımız pandemi koşullarında geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşümüzü bu yıl gerçekleştiremiyoruz. Fakat bu durum bayramımızı kutlamaya engel olmayacaktır. 29 Ekim 2020 Perşembe günü, saat 12.30’da Vilayet Meydanı’nda buluşacağız. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve kitlesel basın açıklaması yapacağız. Tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, cumhuriyetimizin 97. yılını onurla, gururla kutlarken, cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz."

Editör: TE Bilişim