ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim 1923’de laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu TBMM’de ilan edilmiştir.

29 Ekimin yıldönümünde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için emperyalist güçlere karşı örnek bir mücadele veren başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Ülkemizin her bir karış toprağı için canlarını ortaya koyan gazi ve şehitlerimize minnet duygularımızı iletiyoruz.

Bilinmelidir ki 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarını güvence altına alan, ifade özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü, kadın erkek eşitliğini temel ilke olarak kabul eden çağdaş bir yönetim anlayışını benimsemiş, halkın iradesini belirleyici olarak kabul etmiş, hukukun evrensel ilkelerini toplumsal yaşamın tüm alanlarına taşımıştır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm değerleriyle birlikte koruma konusundaki sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık ekseninden koparmaya çalışan karanlık güçlerin karşısında olmaya devam edeceğiz.

Büyük bir gururla ifade ediyoruz ki, bu yıl da 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin değerlerinin ışığında çağdaşlık yolunda umutlarımızı güçlendirerek kutlayacağız.

Bu kapsamda, tüm Eskişehirlileri 29 Ekim Perşembe günü saat 12:30’da Vilayet Meydanında yapılacak olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü kutlama törenine Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile katılmaya davet ediyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet..."

Editör: TE Bilişim