Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı başkan adayı Yunus Emre Karabulut Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Vakıf çalışmaları, yönetime gelmeleri halinde yapacaklarını, Alevilerin sorunları ve ‘Alevilik nedir’ gibi soruları yanıtlayan Karabulut,  Hacı Bektaş Veli’nin bir yanının inanç  önderi, diğer yanında yaşam kültürü olduğunu söyledi.

 

Vakfı'n kuruluşundan bu yana vakfın içinde olduğunu ifade eden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı başkan aday Yunus Emre Karabulut , “Eskişehir'de öncelikle dernek kuruldu daha sonra vakıf kuruldu. Vakfımız daha etkin ve alanı geniş. Kuruluşundan beri yönetimlerde oldum. Ayrıca vakfın faaliyetleri içindeydim. Bu dönemde yönetimdeki arkadaşlar benim aday olmamı istediler. Vakfımızda bir gelenek olsun istedik. Seçilen uzun yıllar kalmasın 2 dönem görev yapsın. Daha sonra yenileri gelsin, kurumsal bir kimlik olsun" dedi.

Vakfın çalışmaları içinde; sosyal alanlar, Hacı Bektaş Veli felsefesini, düşüncesi ve inançlarını anlatmak olduğunu belirten Karabulut şunları söyledi:

“ Alevi inancını ibadet yerleri Cem evidir. Devlet bunu yasal anlamda kabul etmese de biz cem evlerinde yapıyoruz. Cem ibadetleri yapılıyor. Cenazelerimizde buradan kaldırılıyor.  67 öğrenciye destek kursu veriyoruz. Toplantılar yapıyoruz, ihtiyaç sahiplerine destek veriyoruz.

Alevilik İslamiyetin Anadolu yorumudur. Alevi-Sünni çatışmasına yönelik provokasyonları karşı herkesin uyanık olması gerekir. Bunlar emperyalizmin oyunlarıdır. Ortalığı karıştırıyorlar.

Hacı Bektaş Veli denilince bir inanç önderi diğer tarafı da yaşam kültürüdür.

Dergahında tarımı, hayvancılığı ve sanatın bazı dallarını öğretmiştir.

Aleviler çoğunluğu CHP'ye oy veriyor ama CHP'nin arka bahçesi değildir. Aleviler Atatürk'çülüğün ve Cumhuriyet'in arka bahçesidir.”

Başkan adayı Karabulut’un tüm konuşmasını videodan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim