21 Şubat 1989 yılında Türkan Saylan ve arkadaşlarının kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 31’inci kuruluş yıldönümünü Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakarak kutladı.

Törende ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen bir konuşma yaptı. Akmen konuşmasında ÇYDD’nin 31 yıl içerisinde gerçekleştirdiği projelerden söz etti. Akmen; maddi zorluk yaşayan ortaöğretim çağındaki 89 binin üzerindeki kız öğrenciye, 36 binin üzerinde üniversitede eğitim gören kız ve erkek öğrenciye burs verdiklerini açıkladı. Erken yaşta evlendirilerek eğitimden koparılan “çocuk gelin” ve “çocuk annelerin”  sayısının artmaması için, aileleri bilinçlendirmenin önemini vurgulayarak, toplumsal farkındalığı arttırmak için çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. 

740 BİN ÇOCUK EĞİTİM SİSTEMİNİN DIŞINDA

ÇYDD Başkanı Akmen, konuşmasında son yıllarda gündeme gelen “dindar ve kindar nesil yetiştirme” anlayışının uygulamadaki sonuçlarını kaygıyla izlediklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dinci vakıf ve derneklerle işbirliği yaptığını öne sürerek; böylece eğitim sistemini çağdaş, bilimsel, laik eksenden kaydırdığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 6-17 yaş aralığında zorunlu eğitim çağındaki 740 bin çocuğun eğitim sisteminin dışında kaldığını aktaran Akmen, bu verilerin düşündürücü bir tablo ortaya koyduğunu belirtti. Akmen konuşmasına “Bu çocuklarımızın denetimsiz ve ne yapıldığı bilinmeyen ve   “sıbyan mekteb”’ denilen “ merdiven altı” kurumların eline bırakılmasını kabul etmiyoruz” diyerek devam eti.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta onursal Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan olmak üzere, ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine çıkması için çaba harcayan ve aramızdan ayrılan tüm üyelerimizi saygıyla anıyoruz. Kuruluş yıl dönümümüzde, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere açtığı yolda, laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak, daha çok çalışma sözü veriyoruz. Aydınlık yarınlarda buluşmayı diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim