Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 32’nci yaşını Vilayet Meydanı’na çelenk bırakarak kutladı.

Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan dernek üyelerine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de eşlik etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşan ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Prof. Dr. Türkan Saylan ve arkadaşları tarafından Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş eğitim yoluyla, çağdaş topluma ulaşmak hedefinden yola çıkılarak, 32 yıl önce kuruldu. Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalarla bugün binlerce üyesi ve Türkiye’nin her yerinde faaliyetini sürdüren 118 Şubesiyle etkin bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

ÇYDD’nin, eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocukları için başlattığı burs projeleriyle binlerce yaşama dokunduğunu anlatan Akmen, kurulduğundan bu yana burs desteği sağlamaya yönelik, “Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları (Kardelenler), Bir Işık da Siz Yakın, Baba Beni Okula Gönder, Her Kızımız Bir Yıldız, Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” adlarıyla bilinen projeleri yaşama geçirdiklerini ifade etti. İçinde bulunulan pandemi sürecinde ise çok daha yakıcı hale gelen eğitimde fırsat eşitsizliği sorunu nedeniyle öğrencilere teknoloji desteği vermek için yoğun bir çaba içine girdiklerini belirten Sevgi Akmen, “Bilgisayarı olmadığı için eğitime devam edemeyen öğrencilere bugüne dek Teknoloji Desteği Kampanyası ile üç bin tablet ve bilgisayar ulaştırıldı” diye konuştu.

ÇYDD’nin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda çağdaş, bilimsel, laik eğitim ilkelerine olan sarsılmaz inancı ve “Çağdaşlık yolunda gelecek için el ele” sloganıyla çalışmalarını sürdürme kararlılığında olduğunu ifade eden Akmen, “Bu bağlamda, çocuklarımızın geleceğinin ‘dindar ve kindar nesil yetiştirme’ anlayışıyla karartılmasına asla izin vermeyecektir” şeklinde konuştu.

TÜRKAN SAYLAN ANILDI

Akmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşanan ekonomik ve toplumsal tüm zorluklara karşın kuruluşumuzun 32. yılında, başta onursal genel başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan olmak üzere, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine çıkması için çaba harcayan ve aramızdan ayrılan tüm üyelerimizi, gönüllülerimizi saygıyla anıyoruz. Destekleriyle her zaman yanımızda olan duyarlı bağışçılarımıza, burs verenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak, 32. kuruluş yıldönümümüzde büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere açtığı yolda, laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak, daha çok çalışma sözü veriyoruz. Aydınlık yarınlarda buluşmayı diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim