Not: yayının tamamını videodan izleyebilirsiniz
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Esgazete’nin online canlı yayına bağlanarak, derneğin kadın ve eğitim odaklı çalışmalarını ve yeni projelerini anlattı.

ÇYDD’nin salgın ile birlikte gelişen süreçte dijital dönüşüme uyum sağlayarak pek çok projesini ve etkinliğini online olarak gerçekleştirdiğini aktaran Akmen, “Derneğimiz bu yıl da öğrencilere burs desteğini devam ettirdi. Bağışçılarımızın ve bizlere destek verenlerin salgın sürecinde de desteklerinin artarak devam etmesi bizleri çok mutlu etti” diye konuştu. ÇYDD’nin bir sivil toplum kuruluşu olarak bağışçıların desteği ile daha çok çocuğa ve gence burs olanağı sağlama imkânına kavuştuğuna dikkat çeken Akmen, “Derneğimizin web sitesinden veya iletişim numarasından bizi arayarak dileyen vatandaşlarımız bağışta bulunabilir” dedi.

Salgın ile birlikte çocukların eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin daha da derinleştiği ve görünür olduğunu belirten Akmen, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir kere daha çocuklarımızın en temel ihtiyaçlarının dahi karşılanmadığını üzülerek görüyoruz. Dernek olarak 2 bin çocuğumuza tablet ulaştırma çalışmamızda şimdiye kadar 1000 çocuğumuza tablet ulaştırdık, çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen’in açıklamalarının tümünü videodan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim