Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, güneş enerjisi santrali davasında yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin Eskişehir 2. İdare Mahkemesinde görüşülen davanın sonuçlandığını söyleyen Kurt, “2016 yılında Türkmentokat Mahallesi’ne güneş enerji santrali kurmak için çalışmalara başladık. Tüm kurumlardan gerekli işlemleri aldık. 1/5 binlik alanlara işlenmesi kalmıştı. Onu da Büyükşehir Belediyesi sağlayacaktı. AK Partili meclis üyeleri 2016 yılının 2 Kasımından, mayıs ayına kadar komisyonda bekletildi. 7 ay komisyonda bekletildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın resen gündeme almasıyla mayıs ayında yapılan meclis toplantısında keyfi biçimde reddedildi. Açtığımız dava sonuçlandı. AKP’nin yaptığı işlemin hukuka aykırı olduğu kararlaştırıldı. Güneş Enerjisi Santraline ilişkin işlemi 30 gün içinde idare mahkemesi kararı uygulanmak zorunda. Uygulanmazsa suç işlemiş olurlar” dedi.

BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI 

Odunpazarı Belediyesinin zarara uğratıldığını aktaran Kurt, “Bu arkadaşlarımız bize sudan gerekçelerle karşı çıktılar. Milyonlarca lira kar edecektik. Bu keyfi davranışla 3 yıla yakın süre geçtikten sonra işi gayreti sokma gayretimiz bize pahalıya patlattı.  2 yıl uzatmakla AKP’li meclis üyelerinin eline ne geçti. Odunpazarı Belediyesi ne kadar zarar etti. Bu zararın sorumlusu kim. Eskişehirliler bunu düşünmeli, değerlendirmeli. AKP ve CHP arasındaki belediyecilik anlayışını görmeli” diye konuştu.

Santral hakkında bilgi veren Kurt, “Santral 1 milyon 650 bin kilovat saat elektrik üretecek. Yılda 990 kilo karbondioksit salınımı yapacak. 1 milyon 400 lira gelir sağlayacaktı. Şuan ki fiyatlar nedir güncelleme yapılmadığı için bir şey diyemem. 50 dönüm üzerine kurulacaktı” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim