Eskişehir’de, tramvayda ve otobüste unutulan bazı eşyalar, “Bu kadarı da olamaz” dedirtiyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Estram Halkla İlişkiler Bürosu’na bağlı Kayıp Eşya Bürosu’nda tramvay ve otobüslerde unutulan eşyalar saklanıyor. Eşyalar arasında oldukça ilginç malzemeler var. Çantadan kimlik kartına, oyuncak kamyondan termosa kadar pek çok eşyanın bulunduğu depoda davul tokmağı bile mevcut.
"SENEDE BİNE YAKIN EŞYA GELİYOR"
Konuyla ilgili bilgi veren Estram Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülbahar Gümüş, otobüste ve tramvaylarda unutulan eşyaların Kayıp Eşya Bürosuna geldiğini söyledi. Gümüş, “Senede yaklaşık bine yakın kayıp ya da unutulan eşya büromuza geliyor. Geri alınan eşya sayısı kaybolan eşya ile yarı yarıya oluyor. Kalan eşyalar belli bir süre burada bekletiliyor, daha sonra da dağıtılabilecek gibi olan eşyalar belediye tarafından ihtiyacı olanlara veriliyor. Kalan diğer eşyalar da imha ediliyor. Çünkü eşyaların içerisinde imha edeceğimiz şeyler de oluyor yiyecek gibi mesela” dedi.
Gümüş, otobüslerde veya tramvaylarda eşyalarını unutanların otogarda bulunan Kayıp Eşya Bürosu’ndan bunları alabileceklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim