Gezi eylemlerine katıldığı ve örgütlediği gerekçesiyle mahkemeye verilen, Valilik tarafından açığa alınıp bakanlık tarafından Konya’ya ataması yapılan Ali Paşa Şanlı, Eğitim Sen Eskişehir şubesi üyeleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti üyelerinin katıldığı kalabalık bir gurup tarafından Konya’ya uğurlandı.

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan Dr. Ali Rıza Bahadır Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne atanan Eğitim-Sen eski genel merkez yöneticisi ve Eskişehir Şubesi eski başkanlarından Ali Paşa Şanlı Eskişehir’den davul zurna eşliğinde, alkışlarla uğurlandı.

Uğurlama esnasında konuşan Ali Paşa Şanlı “Eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi mücadelesinde dik duranlar inançlı olanlar kararlı olanlar onurlu olanlar her zaman kazanmıştır. Bu anlamda bana ve birçok kamu emekçisine uygulanmış olan sürgünler bizim için bir ceza değil onurdur. Gittiğimiz her yerde bu mücadeleyi devam ettireceğiz” diye konuştu.

DAVA DANIŞTAY’DA

 Açığa alınma ve sürgüne karşı hukuki sürece başvuran Ali Paşa Şanlı'nın ve Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nin itirazları, Başbakanlık Genelgesi'nde bulunan "Sendika yöneticilerine mesai saatleri dışından katıldıkları her türlü eylem ve basın açıklamalarından idari soruşturma yürütülemez" ibaresine rağmen Eskişehir 1. İdare Mahkemesince talepleri reddedildi. Bunun üzerine dosya Danıştay’a taşındı.

Editör: TE Bilişim