Fililz Balık isimli vatandaş tarlasında define avcılarını görünce büyük şok yaşadı. Balık yaşadıklarını şöyle anlattı; "

Pazar pazar başıma gelenler.

Definecilere suç üstü yaptım bugün ama jandarma keşke daha çabuk gelebilseydi. Lavantalarımı dikmek istediğim tarlamın hemen arkasında bir frig köyü var...Bugün nedensiz bi şekilde orayı göresim geldi ve gittiğimde karşılaştığım manzara defineciler iş başında...Ne yapıyorsunuz tarlamda sorusuna pişkin pişkin define arıyoruz diyor bi deAbla tamam kapatıyoruz hemen lütfen arama jandarmayı diyor..Tabi ki arayacağım dedim ve aradım..Ama maalesef jandarma gelene kadar çoktan gitmişlerdi.
Benim bu yeri definecilerden kurtarmamın tek bir yolu var turistik bir yer haline gelmesi lazım..Herkesin yardımına ihtiyacım var..Lavantaları diktikten sonra herkesi trakinge davet ediyorum.M.Ö. 8000 den kalma bir frig köyü gezip lavantalarla fotoğraf çektirmeye gelirsiniz herhalde...Taa Ispartalara gitmemiş olursunuz Eskişehirliler...Milli servetlerimize sahip çıkıp geleceğe taşımak zorundayız...Ben elimi taşın altına koymaya gönüllüyüm...Bir yetkili de duysa keşke beni de gel birlikte neler yapabiliriz dese.

Editör: TE Bilişim