Yoğun katılımın olduğu Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No’lu Şubesi delege seçimlerinde 100 delegenin 90'ı mevcut başkan Haydar Urfalı'nın listesinden seçildi.

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No’lu Şubesi delege seçimleri Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 2320 üyesi bulunan Türk Eğitim Sen’de Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinin delege seçimleri Eskişehir’de yapıldı. Eskişehir’de toplam 88 delege seçildi, 4 delege de Sivrihisar ve Çifteler’den seçildi, diğer taşra ilçelerinden ise toplam 8 delege belirlendi. Yönetim ve denetim kurulu üyesi 12 kişi de doğal delege olarak seçimlerde oy kullanacak, böylece sendikanın 4 yılda 1 yapılan genel kurulunda 112 delege oy kullanacak. 16 Ekim günü 17:00’a kadar süren oylama sonrasında mevcut başkan Haydar Urfalı’nın belirlediği delegeler çoğunlukta yer aldı.

Delege seçimlerinde Haydar Urfalı ve başkanlığa adaylığını koyacak Oğuz İduğ’un listeleri yarıştı. Seçimlerde konuşan mevcut başkan Haydar Urfalı, “2013 yılından bu yana 2 dönemdir başkanlık görevini en iyi şekilde yürütmek için çalıştım. 14 Kasım tarihinde gerçekleşecek genel kurulda da delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak başkanlığa devam edeceğime inanıyorum” dedi. Oğuz İduğ, ise; “1978 Malatya doğumluyum, 2010-2018 yılları arasında sendikada yönetim kurulunda yer aldım, yaklaşık 1 yıldır üyelerimizle istişare içindeyiz, her okulu 3 kez dolaşıp projelerimizi anlattık, güzel bir teveccüh gösterdiler, bunun da sandığa yansıyacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim