Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkan Adaylık açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımlayarak adaylığını açıklayan Oğuzhan Demir, “Cumhuriyet kazanımlarını ortaya koyan bir partinin gençlik kolları, bir kapının üzerine çakılı tabeladan ibaret olmamalıdır” dedi.

Oğuzhan Demir’in yazılı basın açıklaması ise şöyle: “Bugün ve yarın, geçmişin avuçlarından su içerek yaşar. Yüzyıllardır büyük bedeller ödeyerek varlığımızı sürdürdüğümüz Anadolu Coğrafyası’nın savunucuları da önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret parmağının ucundaki noktada duran da yine bizler olmalıyız. Ancak; Kanaatim şu yöndedir ki, bize bırakılan bu mirasa eylemsellik yönünde katkılarımız gerekli ölçülerde yapılmamaktadır.

Kabul etmeliyiz ki, Cumhuriyet kazanımlarını ortaya koyan bir partinin gençlik kolları, bir kapının üzerine çakılı tabeladan ibaret olmamalıdır. Partimizin gençlik kolları, gücünü adından aldığı ‘’halkın’’ gönlüne ve zihnine yürümekle mükellef çıplak ayaklarıdır. Koltuklarında iz tutmuş, süslü laflarla basın toplantıları yaparak atıl gündelik yaşamlar sürmek, hem partimize hem de memleketimize tek çivi çakmamakla eşdeğer mana taşımaktadır. Benim gibi, sizlerin de kafalarımızda dolanan ideallerin heyecanların var olduğunu ve bunların pratiğe dökülmesi için ümide, devinime özleminiz olduğunu görebiliyorum. Ümit, her zaman vardır yoldaşlar. Bizler çocuğunu okula yollayan annelerin kalbine, akşam evine işten bitap düşerek gelen babanın yorgun ayaklarına heyecanımızı inandıramadıysak eğer, adımızda ki ‘’halk’’ yalnız bir sözcükten ibaret kalacaktır.

Mevzu bu gerekliliklerden yola çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olduğumu siz değerli yol arkadaşlarımla paylaşmak isterim.

Benimle biz olup, odamızın sokak, nefesimizin halk olacağı, kelimelerin içini ilkeleriyle dolduracak yol arkadaşlarıma bugünün sıcaklığıyla selam ederim.”

Editör: TE Bilişim