Eskişehir Demokrasi Güçleri, tutuklanan, Özgür Gündem gazetesi nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gazeteci Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin’e destek amacıyla Kanatlı AVM önünde toplandı.
Burada bulunan demokrasi güçleri adına Ahmet Uluçelebi basın açıklaması yaptı. Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmeni kampanyasına destek veren Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’in tutuklandığını hatırlatan Uluçelebi, Özgür Gündem gazetesinin saldırılara rağmen gerçeği kamuoyuna duyurmaya çalışan özgürlükçü bir gazete olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç tarafsız olmadığını savunan Uluçelebi, “ İcranın başı görevini o yapıyor. Gerçeğe, aydınlığa, sola, Kürde, Aleviye, kadına, yazara, akademisyene, gazeteciye yani kendinden olmayana karşı düşmanlığı, saldırıyı ve şiddeti örgütlüyor” dedi.
Gazetecenin görevinin kamuoyunun doğru haber almasını sağlamak olduğunu dile getiren Uluçelebi, şöyle konuştu: “Gazete ve Tv’ler gezi’de olduğu gibi penguen mi gösterecek yoksa gerçeği mi? Gündem gazetesi ile dayanışan aydınlar başta olmak üzere tüm gazeteciler derhal serbest bırakılsın. Biz kamuoyunun doğru haber alma hakkı engellenemez.”
 
 
Editör: TE Bilişim