Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık başkanlığındaki MYK üyeleri Adana Aladağ ilçesinde bir yurtta yaşanan faciayı incelemek üzere olay yerine gitti.
 
 
Eğitim İş Sendikası Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Ebru Sungar,  
ilçede;  öğretmen, vatandaşlarla esnaflarla görüştüklerini belirtti.   Sungar, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, İbrahim Özdiş ve CHP  İlçe Başkanı, Elektrik Mühendisleri Odası ile incelemeler yaptıklarını söyledi. Sungar, izlenimlerini ve elde ettikleri bilgileri şöyle aktardı:
“Yurtta Karan, Kışlak ve Köprücük köylerinden gelen 11-12 yaşlarında öğrenciler bulunuyor. 3 katlı binadan yangın zeminden başlamış.  
54 yataklı yurtta 34 öğrenci kalıyor. Bir eğitmen var başlarında. O ve 4 yaşındaki çocuğu da ölmüş.   Devlet Yurdu bir eğitim yılı öncesi kapanmış.  Kaymakamda bir hafta önce FETÖ operasyonu nedeniyle görevden alınmış.
 
Eğitim İş Sendikası olarak başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere Adana Valisi, İlçe kaymakamı, Milli Eğitim Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulacağız.
Tarikat ilişkisini örtbas etmek isteyen bir provakasyon da dikkat çekici.  Devletin ülkenin çocuklarını korumak en önemli sorumluluğudur. Bu görevini tarikatlara ve cemaatlere bıraktığı sürece bu denetimsiz evlerde bu faciaların yaşamak kaçınılmazdır.”
Editör: TE Bilişim