Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, marketlerde her gün milyonlarca poşet kullanıldığını kaydederek, bu poşetlerin sonra evlerdeki çöp atıklarını atmak için kullanıldığını söyledi.

Belediye çöplüklerine atılan poşetlerin nehirlere ve denizlere gittiğini belirten Çevre Derneği Başkanı Sümer, “Denizlerde bu poşet atıkları yiyen balıkların solunum sistemini tıkadığından balıklar ölmektedir. Avrupa ve Amerakia’da plastik poşetler yerine bez ve mukavva torbalar kullanılmaktadır. Eskişehir Çevre Derneği olarak plastik poşetlerin yasaklanarak, bez torba kullanılması için çok çalıştık fakat toplumdan ve ilgililerden gerekli desteği görmedik” dedi.

Uluslar arası Greenpeace Örgütü’nün Okyanuslarda, Antartika adasından denizlerin poşet atıkları ile dolduğu alarmı verdiğini kaydeden Sümer şunları söyledi:

“Türkiye’de Çevre Bakanlığı ile toplumun bu konuya ilgi göstermemsi gerekmektedir. Türkiye’de bugün toplanan çöpler açık alanları ve nehirlere, denizlere dökülmektedir. Çöpler yağmur ve kal altında uzun yıllar kaldıktan sonra yağmurlarla sürüklenerek denizlere dökülmektedir.”

Editör: TE Bilişim