KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünün 6. Yılı nedeniyle bir açıklama yapan  Talat Paşa Komitesi Eskişehir İl Temsilcisi Nedim Yurtsever, Denktaş’ın hayatını Kıbrıslı Türk'ün var oluş mücadelesine adayıp, Türk halkının özgürlük eşitlik davasını olağan üstü bir azim ve cesaretle savunarak başarıya ulaşmasını sağladığını söyledi.

Makarios tarafından, 1964'teki Londra Konferansı sonrasında istenmeyen adam ilan edilmesi ve Adaya girmesinin yasaklanması onu yıldırmadığını ifade eden Yurtsever şunları söyledi:

“ Gizlice Erenköy'e çıkıp savaşa katılmıştır. Ermeni Soykırımı Emperyalist Yalanı'na karşı, yıllardır uluslararası çok başarılı bir mücadele yürüten komitemizin, Talat Paşa Komitesi'nin de kurucu Başkanı olan Rauf Denktaş, ilerlemiş yaşına rağmen, Lozan ve Berlin eylemlerimize katılarak Türkiye'mizin bu haklı davasına aktif olarak destek vermiştir.

Senatolarında, parlamentolarında sözde Ermeni soykırımını kabul etmiş tüm ülkeler, aldıkları kararlardan vazgeçinceye ve KKTC'nin bağımsız bir devlet olarak tanınıncaya dek mücadelemizin süreceğini tüm dünyaya birkez daha haykırıyoruz.

 Tüm dünyanın takdir ettiği bir lider ve örnek mücadele adamı  merhum Başkanımız Rauf Denktaş'ı ölümünün 6.yılında özlem, şükran ve rahmetle anıyor, ruhu önünde mücadelemizi başarıya ulaştıracağımıza söz veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim