Tepebaşı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8. kez gerçekleştirilen hayvan sevgisi konulu "Hayvanları Koruyalım, Sevgimizi Çoğaltalım" temalı resim yarışmasının ödül töreni bir dizi etkinlik ile gerçekleştirilecek.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bu yıl 8.’sini düzenlediği hayvan sevgisi konulu, "Hayvanları Koruyalım, Sevgimizi Çoğaltalım" temalı resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine, düzenlenen tören ile ödülleri takdim edilecek.

Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde faaliyet gösteren 52 okuldan 3. ve 4. sınıf öğrencisi 840 öğrencinin katıldığı ve bu yıl 8.'si düzenlenen "Hayvanları Koruyalım, Sevgimizi Çoğaltalım" temalı resim yarışması sonucu, çocukların sokak hayvanları konusunda bilinçlendirilmesi ve resim çalışmalarının desteklenerek kalıcı eserler kazandırılması hedefleniyor.

Eserleri dereceye giren öğrenciler 30 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'de, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nde düzenlenecek olan tören ile ödüllerini alacak. Ödül töreninde düzenlenecek etkinlikler kapsamında dereceye giren 60 eser sergilenerek beğeniye sunulacak. Ayrıca törende Şef İdil Çeliker yönetiminde Tepebaşı Belediyesi TSM Çocuk Korosu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Aytaç Karausta birer dinleti sunacak. Etkinliğe katılan okulların folklor ekipleri de dans gösterileri ile törene renk katacak.

Resim yarışmasının 1.’sine bisiklet, 2.’sine fotoğraf makinası ve 3.’süne ise cep radyosu armağan edilecek. Etkinlikte 10 adet mansiyon ve bir de jüri özel ödülü sahiplerine takdim edilecek. Öte yandan yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası, Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edilecek.

Editör: TE Bilişim