Türk İş, Birleşik Kamu İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, TEMAD, Talatpaşa Komitesi ortak bir açıklama yaparak  Adana’nın Aladaağ ilçesindeki bir yurtta beydana gelen 12 insanın yanarak ölmesinden duyulan üzüntü dile getirildi.
Sendika ve dernekler adına açıklama yapan ADD Şube Başkanı Dr.Azmi Kerman, çocukları korumak, Devletin anayasal görevi ve Devletin bu görevini başka hiç bir kuruma devredemeyeceğini belirterek “ Durum böyleyken, 8 yıl önce Konya’da ve geçtiğimiz gün Aladağ’da meydana gelen can kayıplarının yaşandığı iki yurdun da, aynı tarikata yakın ‘Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneğine’ ait olması, siyasi iradenin yanlış tavrının değişmediğini, yaşananlardan ders alınmadığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Tarikatların yurtlarını yaygınlaştırıp gerekli denetimi yapmayan, yoksul aileleri çözümsüz bırakarak, bu yurtlara çocuklarını göndermeye zorlayan anlayışı asla kabul etmiyoruz” dedi.
“Devlet, neden kendi pansiyonlarını boş tutup, Dernek, Vakıf adı altındaki yurtların çoğalmasına izin veriyor”  diye soran Kerman şunları söyledi:
“Bazı Vakıf ve Derneklere ait yurtlar, neden gerektiği şekilde denetlenmiyor? Devlet, çocukların fiziki koşulları yetersiz olan yurtlarda yanıp kavrulmasına neden göz yumuyor?
Bizler sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak, ahşaptan yapılmış haliyle yangına davetiye çıkaran, yangın merdiveni girişi kilitli tutulan bir binada çocuklarımızın ölmesine neden olan sorumluları kamuoyu önünde hesap vermeye çağırıyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim