Önder Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Mustafa Köksal, Önder Dil’in yaz dönemi dil eğitimleri hakkında bilgi verdi.

Çarşı ve Bağlar şubelerinde yaz döneminde de dil eğitimlerini sürdürdüklerini söyleyen Köksal “Çarşı şubemizde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine; Bağlar şubemizde ise lise, üniversite öğrencileri ile çalışan kesime yönelik eğitimlerimiz yaz boyunca devam ediyor” dedi.

YAZ KURSLARI BAŞLADI

Hem çocuk hem de yetişkin gruplarında yaz okullarının başladığını söyleyen Köksal, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “3 Temmuz itibariyle hem çocuk hem de yetişkin gruplarında yaz okulumuz başladı. Çocuk gruplarında dörder haftadan iki ayrı seansta gerçekleşecek. Temmuz ve Ağustos aylarında 2 ayrı seans yapacağız. Yetişkinlerde ise 8 haftalık bir eğitim olacak” diye konuştu.

SINAVLARA ÖNDER DİL İLE HAZIRLANIN

Yetişkin gruba yönelik verilen dil kursları hakkında bilgi veren Köksal, “Seviyelere göre genel İngilizce gruplarımız var. Sınava yönelik çalışmalarımız da ulusal ve uluslar arası sınavlara yönelik olarak gerçekleşiyor. YGS ve LYS- 5 ve YÖKDİL sınavı hazırlığını gerçekleştirdiğimiz ulusal sınavlar, Uluslararası sınavlar olarak ise TOEFL, TOEIC, IELTS, BULATS’a hazırlık yapıyoruz” diye konuştu. Köksal İngilizce dışında, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, İtalyanca, İspanyolca, Çince gibi dil eğitimlerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

HER ÖĞRENCİYE KONUŞMA SINIFLARI

Konuşma pratiği için özel sınıfların da olduğunu belirten Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Conversation Class’ dediğimiz bir grubumuz var. Bu grupta İngilizcesi yeteri kadar olan, gramer bilen, sadece konuşma pratiği yapmak isteyen ve sadece yabancı öğretmen ile çalışmak isteyen kişilere yönelik bir eğitim. Burada ‘listening’ ve ‘speaking’ ağırlıklı bir çalışma.  Bunun yanında diğer tüm gruplarımızın dahil olduğu ‘Spoken Clup’ aktivitesi veriyoruz. 6 saatlik bir dil eğitimi alan kişiye, ücretsiz olarak 3 saatlik konuşma kulübünde eğitim veriyoruz. Bu esnek gün ve saatlerde gerçekleşiyor.”

Çocuk gruplarında farklı aktivitelere de önem verdiklerinin altını çizen Köksal, “Çocuklara yönelik satranç ve sinema kulübümüz var. İkinci yabancı dil aktivitemiz var. Bu tadımlık bir dil eğitimi. Yeni bir dile karşı sempatisini geliştiriyoruz ve az bir şey de olsa o dil ile tanışmasını sağlıyoruz” dedi.  

HAZIRLIK SINIFINI ATLAMAK İSTEYENLERE ÖZEL SINIF

Hazırlık sınıfını geçmek isteyen üniversite öğrencilerine yönelik yaz döneminde gerçekleşen hazırlık atlama kursu hakkında bilgi veren Köksal, “Üniversitelerin bazılarında yüzde 30, bazılarında yüzde 100 İngilizce eğitim veriliyor. Bu bölümler için İngilizce zorunlu hazırlık sınıfı bulunuyor. Bağlar şubemizde bu öğrencilerin hazırlık sınavını geçmeleri için bir çalışma yapıyoruz. Yaz döneminde 8 haftalık bir ders programı ile öğrencileri bu sınava hazırlıyoruz” dedi.

Kış dönemi dil eğitimi kayıtlarının başladığını belirten Köksal, derslerin 12 Eylül’de başlayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim