Eskişehir Ticaret Borsası Besiciler Meslek Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Azizoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kurban kesiminin, gerekli dini hükümlere uygun, hijyenik hale getirilmiş, sağlıklı çevre koşullarında gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu, temizlik ve hijyen kurallarının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Azizoğlu, ayrıca havaların sıcak gitmesi nedeniyle sıcak kurban etinin havalandırılıp dinlendirilmeden tüketilmesinin doğru olmadığını, uzun süre poşette tutulmaması gerektiğini, en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak birkaç saat soğutmadan ve dinlendirilmeden tüketilmesinin doğru olmadığı söyledi.

Kesim sonrasında da hijyen kurallarına dikkat edilip, etin soğutma ve parçalama işlemlerinin en kısa sürede gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Azizoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Etin bir süre dinlendirilmesi çok önemlidir. Dinlendirilmeyen etin lezzeti de azalmaktadır. Kurban, yeni kesildiği zaman birçok zararlı enzimi üzerinde barındırmaktadır. Bu enzimler henüz etin üzerindeyken etin pişirilmesi sonucunda tadına ve yumuşaklığına etki etmekte ve tüketildiğinde de vücudumuza zarar vermektedir. Bu nedenle et bir süre dinlendirilmeli ve bu enzimlerin atılmasının sağlanması gerekmektedir.

Sıcak kurban eti dinlendirildikten sonra kavurma, kıyma, sote yöntemiyle porsiyonlara ayırarak buzdolabında dondurulduktan sonra tüketilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullanan Azizoğlu, Kurban Bayramının Milletimize, İslam alemine ve Eskişehirli Hemşerilerimize hayırlar getirmesini dileyerek, herkesin Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim