VİDEO HABERİN SONUNDA

Yasin Erkoca (26) Dilek Şahan (22) ICF direnişinin 29’uncu gününde grev alanında yüzük takarak nişanlandı.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle ICF’den işten çıkarılan 2 işçi ile ücretli izne çıkarılan 12 işçinin direnişinin 29’uncu gününde nişanlanan çiftin yüzüklerini Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt taktı. Kurt, nişan töreninde çiftin nişan yüzüklerini taktıktan sonra kurdeleyi kesmek istedi ancak makas unutulunca, kurdeleyi bıçakla kesti. Fabrikada çalışan arkadaşlarının destek verdiği nişanda tören sonrasında pasta kesildi ve pilav dağıtıldı, sonrasında işçiler halay çekerek nişanı kutladı. 

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA

Nişan töreni öncesinde konuşan Birleşik Metal İş Şube Başkanı Bayram Kavak, “Direnişte ilk günden bu yana her günün ayrı bir anlamı vardı, bugünün anlamı ise daha büyük, bugün iki kardeşimizin mutluluğu için buradayız. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt aramızda ona desteği için teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam ediyoruz, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ en güzel sloganımız. Mücadeleye bu şekilde devam edeceğiz.”

ÇOK ANLAMLI

Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Arkadaşlar size kolay gelsin, ciddi bir iş içindesiniz, bu arada iki arkadaşımız mutlulukları için adım atıyor” Yaptıkları her işte insanların mutlu olmasını hedeflediklerini ifade eden Kurt, “Mutluluk için de iş ekmek ve özgürlük gerekiyor. Size başarılar diliyorum” diye konuştu. Kurt, “İlk defa da böyle bir direniş içinde yüzük takacağız, bunu çok anlamlı buluyorum, sizi tebrik ediyorum ve mutlu olursunuz inşallah diyorum, şehrimizin sizin gibi direnen insanlara ihtiyacı var Allah mesut etsin” diyerek yüzükleri taktı. Sonrasında pasta kesildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Nişanlanan Yasin Erkoca duygularını dile getirerek, “Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler, işverenin baskısına rağmen bu sıcakta bekleyen dostlarımıza teşekkür ediyorum, bu organizasyonun hazırlanmasında destek veren Kazım Kurt’a Birleşik Metal İş Başkanı Bayram Kavak’a bizi yalnız bırakmayan tüm örgütlere ve siyasi partilere teşekkür  diyorum. Sermayenin oyunun bozacağız ve emeğimizin hakkını alacağız” ifadelerini kullandı. Erkoca’nın sözleri “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları ile kesildi. 

KALBİMİZ BURADA

Erkoca, nişan törenini grev alanında gerçekleştirme nedenini ise şöyle açıkladı: “Direnişimiz başlamıştı, kamuoyunda farklı bir ses getirmek, işverenin bizim bu işten pes etmeyeceğimizi sürdüreceğimizi göstermek adına yaptık, kalbimiz burdayken başka yerde eğlenemezdik, burada işten atılan arkadaşlarımız var içerde bizden umut bekleyen bize güvenen işçi kardeşlerimiz var, kalbimiz buradayken en uygun olanın burada eğlenmek olduğuna karar verdik.”

DÜĞÜNÜ DE BURADA YAPARIZ

Erkoca, “Burada evlenmeyi düşünüyor musunuz” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Biz işin o kadar uzayacağını düşünmüyoruz, işverenin artık direnme, koşul koyma gibi denemediği yol kalmadı. Biz şu anda yasal süreci bekliyoruz, düğüne 7-8 aylık bir süre var ama uzarsa da düğünü de burada yaparız. gerekirse burada yatar kalkarız. Önemli olan buradaki gizli kahramanlara, onların alın terine gerekli saygının gösterilmesi bizim temel amacımız bu."

Editör: TE Bilişim