Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Kadın Mücadelesi ve cinayetlerinde yitirilen kadınların anısında fidan diktiler.

Ihlamurkent’te fidan diken EDKP adına konuşan  Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyesi Özge Akgül Ayaz, yaşamı her gün yeniden ve yeniden örgütleyenleriz kadınlar olduğunu söyledi.

Hayatın her alanında ürettiği ve toplumun yarısını oluşturduğu halde her alanda eşitsizliklere maruz kalanlarız diyen Ayaz şunları söyledi:

“Yaşanan tüm açmazlardan, ekonomik krizlerden ilk etkilenenler; tüm saldırıların ilk hedefleriyiz…

Şiddet ve istismarı iliklerine kadar yaşayan, her gün tekrar tekrar öldürülen ve istatistiklerde birer sayı olarak kalanlarız…

Kılığına, kıyafetine, yürüyüşüne, kahkahasına, boşanmasına, nafakasına, aşkına, sevgisizliğine müdahale edilme hadsizliğine maruz kalanlarız…

Fakat tüm bunları birliğimizden aldığımız güçle, yan yana gelerek, direnerek omuzluyoruz.  

Mücadele ilhamımızı tarihte direnen tüm kadınlardan ve kadınların ödediği bedellerden alıyoruz.

Bugün o kadınların anısına; 1857 8 Martında yakılan 129 dokuma işçisinin, Rosa Luxemburg’ların, Clara Zetkin’lerin, Şule Çet’lerin anısına Nevin Yıldırımlar’ın haklılığıyla ektik toprağın bağrına fidanlarımızı. Çünkü biliyoruz tıpkı bu fidanlar gibi hayatı yeşertecek olanlar da yine biz kadınlarız.

Mücadelede ve kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınları unutmadan ama asla da yılmadan devam ediyoruz direnmeye ve üretmeye. Bu sene de bu inançla, bu dirençle çıkıyoruz 8 Martta alanlara. 8 Mart Cuma günü saat 18.30’da Espark Önünde buluşuyoruz tüm kadınlarla.

Ve yine kol kola omuz omuza haykırıyoruz; Vardık, varız, var olacağız…”

Editör: TE Bilişim