Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Dr. Naim Babüroğlu katıldı. Babüroğlu, Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği konusunda konuştu.

Konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı. Eskişehir’den ve Büyükerşen’den övgü ile bahseden Babüroğlu, “Eskişehir bir marka ve kalite hiçbir zaman tesadüf değildir. Eskişehir’i Anadolu'nun ortasında dünya markasına dönüştüren, kaliteli kent yaşamını oluşturan, saygın biriyle tanıştığım için çok mutluyum. Böyle çalışkan, onurlu, dürüst, Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkan kişilere sahip çıkmazsak tarih nankörü oluruz” dedi.

Babüroğlu, daha sonra Türkiye ve Ortadoğu'nun geleceği ve son durumu hakkında hikayeler anlattı. Babüroğlu, konuşmasında şu satırlara yer verdi: “Yozlaşma arttığında saygısızlık nezaket olur, yüzsüzlük yiğitlik olur, israf cömertlik olur ve cehalet bilginin önüne geçer. Eğer cehalet varsa her toplum, her belediye, her şirkette güneş batıyor demektir. Çünkü artık bilgi değil cahiller konuşur. Doğru karar almak mümkün olmaz. Bu sebeple yozlaşma çok önemli bir kriter.”

Dış mihraplardan da söz eden Babüroğlu, “Dış mihrap yoktur, bilgisizlik vardır. Dış mihraplar olsa Mustafa Kemal Atatürk 34 yaşında Çanakkale kahramanı olur muydu, bütün işgal ordularını denize döker miydi? Ecevit Kıbrıs Barış harekatını yapabilir miydi? İsmet İnönü bütün baskılara rağmen 2. Dünya Savaşında Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkesi bu harbin dışında tutabilir miydi” dedi.

Editör: TE Bilişim