Disk Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, sendikanın kapatılma kararının bir kez daha istinaf mahkemesi tarafından onanmasına karşı yaptıkları basın açıklamasında; “Tam da bu nedenle bizler, bugün bir kez daha bir arada, omuz omuza, güçlü ve kararlı bir şekilde dimdik ayaktayız” diye konuştu.

Kurulduğu günden bu yana hakkında defalarca kapatılma kararı alınan ve fakat daha büyük bir örgütlülük ve kararlılıkla tekrar yola çıkan DİSK Emekli Sen’in, kapatılma kararının, çağdışı zihniyetin bir yansıması olduğunu ifade eden Başaraner, “19’uncu yüzyıldan bugüne türlü yasak ve zorbalıklara göğüs geren sendikal mücadele bugün de dimdik ayaktadır. Varsın onlar DİSK Emekli-Sen’i sendika olarak tanımasın; Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır” dedi.

Başaraner açıklamasını şöyle sürdürdü; “Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri intibak yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanımaktadır. Meşruluğumuz Türkiye halkından ve milyonlarca emeklinin hak mücadelesinden gelmektedir; meşruiyetimizi iktidara da tanıtacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler; biz emekliler, bin yıllardır süren sömürü ve zulme direnme sorumluluğunu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarını elleriyle kuranlardan devraldık. Vazgeçmeyeceğiz! Bulunduğumuz her alanı sendikaya çevirecek, zihnimiz ve yüreğimiz bir mücadele edecek, güçlenecek ve mücadelemizi yaygınlaştıracağız! Sendikamız meşrudur! Sendikamız vardır! Sendikamız var olacaktır!”

Editör: TE Bilişim