DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, kendilerini sendikanın Marmara Temsilcisi olarak tanıtan iki kişinin sendikanın adını kullanarak, kendilerinin içinde yer almadığı Emekliler Koordinasyonu’nda açıklama yapmasını eleştirdi.

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 19 Şubat 2021 tarihinde Emekliler Koordinasyonu altında yapılan açıklamada, sendikanın içinde bulunmadığı bir toplantıda Disk Emekli-Sen önlüklerini giyen iki üyelerinin, kendilerinin içinde yer almadığı bir platformda Disk Emekli Sen adına konuştuklarını ve kendilerini Disk Emeli Sen Marmara Bölge Temsilcisi olarak tanıttıklarını anlatarak, “Bu hareketin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu olay siyasi literatürde provokatörlük ve ajanlık olarak değerlendirilir. Biz siyasi olmadığımız için bu ağır tabirleri kullanmak istemiyoruz. Disk Emekli Sen genel merkezinin de gereğini yapacağına inanıyoruz” dedi.  

Başaraner, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Üyelerimiz özgür iradeleriyle yukardaki ilkeler doğrultusunda sendikamıza üye olurlar. İstedikleri zaman gerekçe göstermeden istifa edebilirler. Biz sendika yöneticileri olarak üye olan arkadaşlarımıza nasıl saygı duyuyorsak, istifa eden arkadaşlara da aynı saygıyı duyarız. Üye olmak ne kadar doğalsa, istifa da o kadar doğaldır. Ama sendikanın içinde olup da sendika ilkelerine aykırı, sendika tüzel kişiliğine zarar verecek şekilde disiplinsiz hareket ve söylemde bulunulamaz. Bu tür eylemler de bölücülüktür” ifadelerini kullandı.

DİSK Emekli-Sen’in 25 Şubat 2019 tarihinde kurulduğunu hatırlatan DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün itibarıyla 2 senemiz doldu. Daha nice senelere devamını diliyoruz. Sendikamız DİSK'in ilkeleri doğrultusunda emekten yana, barıştan yana ve halkların kardeşliğinden yana çizgisini sürdürecektir. Günümüzde genel anlamda iki çizgi kalmıştır. Biri diktatörlük, biri ise; demokrasi, biz görüşümüzü seneler öncesinde; ‘Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz’ şiarıyla ortaya koyduk ve bu doğrultuda emin adımlarla yürüyeceğiz. Kimsenin de bundan kuşkusu olmasın. Tüm emeklileri sendikamıza katılmaya ve bize omuz vermeye çağırıyoruz. Yaşasın Disk, yaşasın Emekli Sen!”

Editör: TE Bilişim