DİSK Genel İş Sendikası üyeleri, 15- 16 Haziran direnişinin 47. yılında Adalar Migros önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel İş Sendikası İl Temsilcisi Günay Ayaz, “Türkiye işçi sınıfının şanlı direnişi, 15- 16 Haziran direnişinin üzerinden 47 yıl geçti. DİSK’in kapısına barajlarla kilit vurmak isteyen hükümete ve sermaye sınıfına karşı işçiler bir olarak dayanışmayla bu girişime hayır dediler. Kanun, büyük işçi direnişinin etkisiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. İşçilerin sendikalarda özgürce örgütlenmesini ve sendikal haklardan özgürce yararlanmasını engellemeyi hedefleyen kanuna karşı gelişen direniş 47 yıldır işçi sınıfına rehberlik ediyor” dedi.

“15-16 HAZİRANIN IŞIĞINDA DİRENECEĞİZ”

İşçilerin günümüzde yaşadıkları sorunlardan söz eden Ayaz, şunları söyledi: “Devletin fermanı üyelerimizi aileleri ile birlikte yoksul ve yoksun bırakmıştır. Hukuktan işten atılmaların sona ermesi ve işçi kardeşlerimizin işlerine iade edilmesini hukuk adına, barış adına, demokrasi adına talep ediyoruz. Devletin fermanı işçi sınıfına grevi yasaklamıştır. Ancak grev yasaklarına karşı işçi sınıfının direnişi de güçlenmektedir. Grev yasaklarına karşı 15-16 Haziran’ın ışığında direneceğiz. Taşeron işçiliği ortadan kaldırmayı ve şirket işçilerine devlet kadrosu vermeyi seçim vaadi yapan siyasi iktidar bunu işçi sınıfının hafızasından silmeye çalışmaktadır. Devlet fermanı kıdem tazminatımızı sermayeye kaynak yapmak istiyor. 15-16 Haziran’ın ışığında kıdem tazminatı hakkımızı gaspına karşı direneceğiz.”

TALEPLERİNİ SIRALADI

Ayaz, işçi sınıfının taleplerini sıralayarak, “Bizler OHAL’in kaldırılmasını, ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetilmesinin son verilmesini istiyoruz. OHAL nedeniyle işlerinden edilen işçi ve kamu çalışanları için evrensel hukuk ilkeleri ve masumiyet karinesinin geçerli kılınmasını istiyoruz. Grev erteleme uygulamasına son verilmesini istiyoruz. Kıdem tazminatı fonu kurma girişimlerinden vazgeçilmesini ve taşeron işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim