Türkiye Kent Konseyleri platformu yaklaşık yetmiş  Kent konseyinin katılımı ile hafta sonu iki gün  Odunpazarı Kent Konseyi ev sahipliğinde Odunpazarı’nda  buluşuluyor.

On yıl önce yıldır faaliyet gösteren Kent Konseyleri platformu Türkiye’nin  farklı il ve ilçelerinden oluşan kent konseyleri yılda iki sefer bir araya gelerek kent konseylerinin kapasite ve bilgi deneyim artırımı konularında paylaşımlarının yanında  ülke sorunlarını tartışan önemli platformların başında geliyor.

Bursa Nilüfer Kent Konseyinin yürüttüğü dönem başkanlığı  yirmi altıncı toplantısında Odunpazarı Kent Konseyine devredilecek .Kent Konseyleri buluşmasının ve genel kurulun konuşmacı konukları ise Nilüfer Belediye eski başkanı Mustafa BOZBEY, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT ve Dr Öğretim üyesi Duru AKDEMİR  olacak.

Türkiye Kent Konseyleri Platform Dönem Başkanlığını devralacak Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail KUMRU yaptığı açıklamada “ on yıl önce kurucusu olarak uzun yıllar genel sekreterliği görevini yaptığım Türkiye kent konseyleri platformu ev sahipliği yapmak başkanlığını devralmak Odunpazarı ve Eskişehirimiz tanıtımı için önemli bir süreç olacak.

 Gerçekleştirilecek palatform buluşmasında odunpazarı kent konseyimizin bilgi deneyim ve özellikle ortak akıl süreci ile yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve mahalle meclisi uygulamalarımızı Türkiyenin farklı bölgelerinden gelen kent konseylerine Odunpazarı Kent Konseyimizin başarılı çalışmalarını anlatacağız “dedi.

Editör: TE Bilişim