AK Parti Eskişehir il teşkilatının kurucuları arasında yer alan eski İl Başkanı Fikret Dönmez, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

AK Parti’de uzun yıllar görev yapan Dönmez, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu AK Parti Eskişehir İl Başkanlığına yaptı.

Esgazete’ye açıklamalarda bulunan Dönmez, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana parti için çalıştığını söyleyerek, “Eskişehir’i AK Partili belediye başkanı tarafından yönetilmesi ile ilgili gayretimiz vardı. Bugün bunu başarmak gayesi ile partimden aday adayı oldum. Eskişehir’i ak belediyecilik ile tanıştırmak için adayım. Böyle bir idealim var. Eskişehir’i ileri götürmek, çağdaş şehir haline getirmek için birikim ve bilgimizi kullanmak istiyorum” dedi.

FİKRET DÖNMEZ KİMDİR?

Fikret Dönmez, 1962 yılında Çeltik’te doğdu. Eskişehir’ de Mehmet Ali Yasin İlkokulu' nu, 19 Mayıs Ortaokulu' nu ve Atatürk Lisesi'ni bitirdi. Anadolu Üniversitesi KMYO Seramik Bölümü’nden sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Ana sanat Dalı'ndan mezun oldu. Endüstriyel seramik konusunda üretim ve tasarım uzmanı olan Dönmez, askerliğini ulaştırma yedek subayı olarak tamamladı. Seramik sektörünün önde gelen şirketlerinde tasarımcı ve yönetici olarak çalıştıktan sonra kendi işini kurdu. Yurt içi ve yurt dışında danışmanlık yaptı. 2001 yılında AK Parti’nin Eskişehir il örgütü kuruluşunda yer aldı. 2002 genel seçimler, 2004 yerel seçimlerinde İl Başkanı olarak görev yaptı. 2006 yılında AK Parti 2’nci Olağan Büyük Kongre’de MKYK yedek üyesi seçildi. Dönmez, evli ve iki kız çocuğu babası.

Editör: TE Bilişim