Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Bölge Müdürü Murat Gül'ün imzası ile gönderdiği "Mesai saatlerine uyulması" başlıklı yazısı kurum içinde çalışma saatlerinin uzatıldığı gerekçesi ile tepkiyle karşılandı.

Bölge Müdürü Murat Gül'ün yazısını; Bölge Müdürlüğünde çalışan bazı personelin mesai saatlerine riayet etmediği gerekçesiyle günlük 8 saat olan çalışma süresini uzatarak; tüm personelin mesai saatlerini yeniden düzenleyen bir yazı olduğu olarak yorumlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Bölge Müdürü Murat Gül'ün yazısı şöyle:

"“Bölge müdürlüğümüzde mesai saatlerinin başlama ve bitişleri muhtelif zamanlarda yazılan yazılarımız ile personelimize duyurulmuş ise de bazı Şube Müdürlerinin mesai saatlerine riayet etmediği tespit edilmiştir. Bu yazı tarihi itibariyle, Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin, Genel Müdürlük, Bölge Müdürlüğü ve numaralı şubeler arasında koordinasyon zaafiyetine meydan vermemek üzere 08.00 – 17.30 saatleri arasında görevleri başında bulunmaları hususunda; Gereğini önemle rica ederim.”

Gül'ün bu yazısı kurum içinde, 'Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin altında görev yapan tüm personelin mesai saatleri kanuna aykırı bir şekilde değiştirilerek uzatıldığı ve bölgedeki tüm personelin dolaylı olarak cezalandırıldığı' şeklinde yorumlanarak tepkiye neden oldu.

Editör: TE Bilişim