DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova ve yöneticiler, Kristal-iş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı'yı makamında ziyaret etti.

Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, cam işçilerinin toplu sözleşme, grev ve yapılan direniş hakkında DSP yöneticilerine bilgi verdi.

DSP Genel Başkan yardımcısı Tambova, Milli güvenlik gerekçesiyle grev erteleme kararını onaylamadıklarını belirterek, “İşçi eylemleri asla milli tehdit gerekçesi olamaz. Bu girişiminde, İktidar partisinin OHAL bahanesiyle toplumu baskı altında tutma çabalarından biri olduğunu düşünüyoruz. Milli güvenliğimizi ne kadar sağlayabildikleri de ortadadır. Dünya'nın hiç bir yerinde, bir günde 16 askerini şehit veren bir iktidarın içişleri bakanı görevinde kalamaz. Ülkemizde hemen her gün aynı acıların yaşanmaya devam ettiği bir ortamda, güvenlik bahanesine sarılıp emek mücadelesini ertelemek hakkaniyetli bir yaklaşım değildir, doğru da değildir” dedi.

 Hiç bir gerekçenin alın terinin hakkını arayanlara engel teşkil edemeyeceğini ifade eden Tambova, “ Amaç örgütlü toplumu tamamen ortadan kaldırmaktır. DSP olarak her zaman haklının ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Emekçi kardeşlerimiz de şunu çok iyi bilmelidir ki! Emek mücadelesi çilelidir ve acılıdır, işte bu sebeple en kutsal davadır” dedi.

Editör: TE Bilişim