Dünya izcilik bürosunun katkılarıyla JATA –JOTİ faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Dünya izcilik bürosunun her sene Ekim ayının 3’üncü haftasına denk gelen Cumartesi ve Pazar günleri dünya izcilerinin amatör telsizle havada ve internetle bilgisayarda buluştukları (JATA- JOTİ) faaliyetleri etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

 Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ve Eskişehir şubesinin katkılarıyla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesindeki Eskişehir izcilik il temsilciliği önderliğinde, Gençlik Spor Kulübü, Fatih İzcilik Gençlik Spor Kulübü, Çevsad ve İki Eylül İzcilik Gençlik ve Spor kulüplerinin katkılarıyla düzenleniyor.

Eskişehir İlcilik İl Temsilcisi Ramazan İbrahim Birol etkinlikle ilgili, “Bu JATA-JOTİ faaliyetleri sayesinde dünyadaki bütün izciler kısa dalga üzerinden birbirleriyle çok rahat görüşme yapıp yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kuruyorlar. Bu faaliyetlerimiz izcilerin dünya izcileriyle buluşmasını başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor” dedi.

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İzci Evi’nde gerçekleştirilen Etkinlik kapsamında Eskişehir’de ki izciler, hem internet üzerinden hem de kısa dalgalar sayesinde Kocaeli, Gölcük ve İzmir’le telsiz görüşmeleri gerçekleştiriyor. Etkinlik 19 Ekim Pazar günü saat 18:00’da kapanış töreniyle sona erecek.

Editör: TE Bilişim